Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Åsikter – Här öppnar vi en ny hemsida

Datorintresse

Sidan har vi gett namnet ”Datorintresse” och skall handla om det mesta inom datorns Värld. Men framför allt kommer den att innehålla våra datorprogram för nedladdning och det är det vi kommer att börja med här inom kort.

Varför

Datorintresset och kunnandet är mycket stort innanför våra väggar. Vi hade för många år sedan en hemsida strikt om datorns Värld men under datorns och Windows första stapplande år fanns det tretton på dussinet om samma sak varav flera av dem var betydligt bättre än det vi åstadkom. Mest berodde det på att vi spridit ut vår arbetstid på mängder av hemsideprojekt, det blev helt enkelt för lite tid över till var och en av dessa. Vi lade därför ner de flesta hemsidor för att koncentrera oss på en av dem med. Lite senare ökade vi på med två-tre hemsidor till. Hösten 2012 slogs allt i spillror av rättsvårdande myndigheter och av näthatet som följde därpå. Lusten tog helt stopp och vi lade ner alla tidigare hemsidor. Januari 2013 skapades nättidningen ”I Folkets Intresse” som redan från början bekämpade näthatet och numera är den största nättidningen om näthat och bekämpning av densamma. Tidningen drivs av SIG-gruppen, en grävargrupp mot näthat. Det har nu gått flera år sedan tragedin och under denna tid har önskemålen från våra läsare lagts på hög. Vår nättidning ”I Folkets Intresse” skall bara användas mot näthat, stalking och näraliggande. För att uppfylla läsarnas önskemål om också annat innehåll måste vi skapa nya hemsidor för detta ändamål. Först ut blir alltså denna hemsida, ”Datorintresse”, som kommer att handla om datorer men framför allt där man kan ladda ner våra datorprogram.

Våra datorprogram släpps

Den fråga som är absolut i majoritet av önskningar är frågan om vi kommer att släppa våra datorprogram fria för allmänheten. För några månader sedan tog vi oss tid att diskutera frågan ingående och länge. Vi stötte och blötte alla möjliga och omöjliga nackdelar och fördelar. Vi kom till slut fram till att vi skall släppa nästan alla program fria. Vissa av dem kanske vi skapar enklare versioner av för allmänheten.
Det skall genast sägas att en del av programmen är direkt olämpliga att släppa eftersom de kan användas som mycket kraftfulla redskap i hackerverksamhet eller att ställa till jävelskap på en massa forum. Ett av programmen kan autoposta inlägg i stor omfattning, så stor att detta programs inlägg skulle inom kort kunna vara den större delen av inläggen i forumet som programmet används mot. Programmet har en viss AI-teknik som gör att det kan avgöra vilken ordföljd som passar bäst i postningsögonblicket. Vid tester har faktiskt folk diskuterat ingående med vårt datorprogram utan att ana att de talat med en maskin. Vidare har vi program som kan ladda ner all postningar på Flashback både tidigare postningar och i realtid. Programmet laddar ner postningarna innan de visas på Flashback. Vi har alltså full kontroll över alla poster som raderats av moderatorer. Vi har datorprogram som kan skapa konton på Flashback och vi har datorprogram som kan lyfta trådar eller väcka liv i de tidigaste trådarna och mycket mer. Några exempel på trådar vi testat att lyfta på Flashback är följande:

  • ”Den stora tråden om In Flames Musik – Allmänt”
  • ”Malmöbor med omnejd: Hur pass illa är det?”
  • ”Möten med mångkulturen 3.0”
  • ”Vem är svensk?”
  • ”Dammluckan på vid gavel- Sverige först att ge PUT till alla Syrier med familj i EU”
  • och några till.

Det mesta av dessa program kommer vi med tiden att släppa fria. Vi kommer dock att hålla på program som kan åstadkomma olagligheter i fel händer.

Vad utvecklar vi nu

Det som står för dörren är att göra våra datorprogram lämpliga för allmänheten. De måste alltså göras snyggare och mindre komplicerade att använda. Det måste också skrivas, i vissa fall, omfattande manualer till programmen för att de som laddar ner dem överhuvudtaget skall kunna få något ut av det.
Vi har flera andra påbörjade projekt som utvecklas sakta på grund av tidsbrist. Det handlar bland annat om ett program som kan avgöra om två olika skrifter skrivits av samma person och det handlar om ett program som vi tror skall kunna ladda ner alla poster i Flashbacks dolda forum, ”Outlaw”, som ligger inbäddat i Flashback. Så här långt har vi hittat var alla Outlaw-poster ligger i databasen. Nu gäller det att stimulera forumkoden till att skriva ut posterna, resten är lätt. Vi har också en flera påbörjade små enkla program som ligger och väntar på att bli färdiga. Allt detta släpper vi fritt efter hand med den brasklappen att programvara som kan hjälpa till i brottsligt syfte kommer vi att antingen göra i en enklare version eller inte släppa fritt alls.

Vad för utvecklingsspråk använder vi

Vi utvecklar datorprogram i ren C-kod. Det är tack vare det som vi kan gräva djupt i det mesta vi gör med datorprogram. Vi har också ett eget funktionsbibliotek på för närvarande ungefär 800 funktioner som förenklar och snabbar upp utvecklingstiden.

Datorer, Windows och nätet

Trots ovanstående beskrivningar kommer det huvudsakliga innehållet handla om datorer, Windows och nätet. Vi kommer att visa hur man bygger datorer och mycket om Windows, främst senaste versionerna. Vi kommer också skriva en del om internet och hur man kan skydda sig från nyfikna och mycket mer.

Hemsideteknik

De nya hemsidorna som vi kommer att sjösätt efter hand bygger på en egen teknik som syftar till minsta möjliga körbar kod på servern. Hackare använder ofta körbar kod, som PHP, för att exekvera
php-script inne på hemsideutrymmet som öppna upp för hackare att ex.vis få ut databasen eller att kunna logga in. Även koden till vår eget hemsidesystem kommer vi att släppa fri.

UPPDATERAT
Vi väntar ett tag med våra egna bloggar. Vi är för upptagna med annat ett bra tag fram.

Uppdaterad: 2018-11-25 — 19:36

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!

Skriv motsvarande siffror på raden nedan *